Sunday, March 17, 2019

Gardens, boots and treats

It seems that spring has arrived to Munich. Today it was warm enough to be outside without a jacket. I did some gardening as we have a big yard to tend. There is lots of figuring out to do how to get the mot out of it - the previous owners clearly have not cared for gardening and there is no consistency in anything and the bushes, plants and trees are all neglected. Also the grass itself is in bad condition, so this spring and summer will be mostly just caring for the garden to give the plants some direction where and how to grow. It is also time to grow! I used to grow all my summer flowers, salads and herbs myself back in Finland, but here in Germany I haven't had the chance to do that until now. The first apartment, although having a tiny backyard of its own, had no direct sunshine so nothing grew there. The second apartment had two balconies to be fair, but they were in direct sunlight the whole day so that was too hot. Also the downstair neighbor was an a**hole who complained about every single thing, so watering any plants in the balcony was not an option either. But now - now there is the yard, the light, the space, the everything! 


I have also moved on to a new book in my German studies. A2.2 here we come! I did the first homework of the book this morning, and it took me "only" three hours... That's what it is what to expect in the future I guess. 


I also did myself new nails already a week ago. And I hate them. I had a great idea, I watched a tutorial, I had new colors and new things to try out, and the end result was horrible. I re-did the decorations of two nails in both hands, but I still hate them. I have gotten a little used to them during the past week, but I can't wait enough time to have passed to do new ones. 


I don't know how it happened, but somehow these ended arriving to me couple of weeks ago. It must've been an accident. But ain't they p-r-e-t-t-i-e-s?! 


We were also enjoying some live music little over a week ago. Godsmack came to town, and I got the tickets as a Christmas present for me and my man. They guys played well, sure enough, but there were just a little too much talking. The lead singer was a fan of jokes and stories, but those always kill the mood a bit. Compared with the show Shinedown threw, this was not nearly as professional. But live music is always good, and the guys were good - when they played. In the puppy front all is well. Hirmu has found a way to commit a suicide. She for some weird reason likes to crawl between two pillows, and couple of times we have almost crashed on top of her when laying in the sofa. Oh and I ordered some treats for them. The dry food was about to be finished, so what better opportunity to fill their treat cupboard? I might've gone a little overboard...Next week I'm going to Finland! I'll be there for a long weekend only, but it'll be awesome to get to be with my people for a long, long time. I'm also going to Tallinn for a day with one of my friends since that was our tradition at least once a year when I still lived in Finland. About time to get back to the traditions! See you after the trip! 

*****

Näyttää siltä että kevät on saapunut Müncheniin. Tänään oli niin lämmintä että ulkona tarkeni ilman takkia. Tein hieman puutarhahommia sillä meillä on iso piha jota ylläpitää. On paljon suunniteltavaa jotta miten siitä saada kaikki mahdollinen irti - edelliset omistajat eivät selkeästi ole olleet puutarhaihmisiä eikä missään ole suunnitelmallisuutta ja pensaat, puut ja kasvit ovat kaikki laiminlyötyjä. Myös ruoho itsessään on heikossa kunnossa, joten tänä keväänä ja kesänä keskitymme puutarhan kunnostamiseen jotta kasvit saavat hieman suuntaa miten kasvaa. 

On myös aika kasvattaa! Minulla oli tapana kasvattaa kaikki kesäkukkani, salaattini ja yrittini siemenistä Suomessa asuessani, mutta täällä Saksassa minulla ei ole ollut siihen mahdollisuutta ennen kuin nyt. Ensimmäisessä asunnossa, vaikka siinä olikin pieni takapiha, ei ollut lainkaan suoraa auringonvaloa joten siellä ei kasvanut mikään. Toisessa asunnossa oli toki kaksi parveketta, mutta niihin paistoi aurinko koko päivän joten siellä oli liian kuuma. Lisäksi alakerran naapuri oli m*lkku joka valitti ihan jokaisesta asiasta, joten kasvien kasteleminen parvekkeella ei ollut vaihtoehto. Mutta nyt - nyt on piha, valo, tila, kaikki! 

Olen myös siirtynyt uuteen kirjaan saksan opinnoissani. A2.2, täältä tullaan! Tein ensimmäiset kotiläksyt uudesta kirjasta tänä aamuna, eikä siihen mennyt kuin "vain" kolme tuntia... Tätä se kai sitten on tulevaisuudessa. 

Tein itselleni myös uudet kynnet jo viikko sitten. Ja inhoan niitä. Minulla oli hyvä ajatus, katsoin tutoriaalin, minulla oli uusia värejä ja juttuja kokeiltavaksi, ja lopputulos oli kamala. Tein kahden kynnet koristelut molempiin käsiin jo kertaalleen uusiksi, mutta silti inhoan niitä. Olen ehkä hieman tottunut niihin viimeisen viikon aikana, mutta en malta odottaa että on kulunut tarpeeksi aikaa jotta voin taas tehdä uudet. 

En tiedä miten tässä näin kävi, mutta jotenkin nämä saapuivat pari viikkoa sitten. Sen oli pakko olla vahinko. Mutta eivätkö ole s-i-e-v-ä-t?!

Olemme myös nauttineet livemusiikista reilu viikko sitten Godsmack saapui kaupunkiin, ja hankin meille mieheni kanssa liput joululahjaksi. Jampat soittivat hyvin, luonnollisesti, mutta puhetta oli vähän liikaa. Laulaja tykkäsi kertoa vitsejä ja tarinoita, mutta ne tappoivat fiiliksen. Kun verrataan Shinedowniin, ei tämä ollut lähellekään yhtä ammattimaista. Mutta livemusiikki on aina hyvää, ja jampat olivat hyviä - silloin kun soittivat. 

Ipanoilla kaikki on myös hyvin. Hirmu on löytänyt tavan tehdä itsemurha. Jostain kummasta syystä Hirmu tykkää mönkiä kahden tyynyn väliin, ja ollaan muutaman kerran litattu Hirmu kun ollaan heittäydytty sohvalle. Niin ja tilasin myös herkkuja ipanoille. Kuivamuona oli lopussa, joten mikäpä olisi parempi tilaisuus täyttää herkkukaappi? Saatoin ehkä hieman ampua yli...

Ensi viikolla olen menossa Suomeen! Olen siellä vain pitkän viikonlopun, mutta on mahtavaa viettää pitkästä, pitkästä aikaa aikaa ihmisteni kanssa. Olen menossa myös Tallinnaan päiväksi ystäväni kanssa sillä se oli meidän traditiomme käydä vähintään kerran vuodessa Tallinnassa silloin kun vielä asuin Suomessa. Jo on aikakin palata traditioiden pariin! Nähdään reissun jälkeen! 

No comments:

Post a Comment