Thursday, January 31, 2019

Hospital, part 2

When I got back to the hospital, they started with the IV. They had to bring in the big guns and so started the first day of feeling non stop dizzy. The meds were so strong that they made me feel drunk without being drunk. When I was looking to the right, my eyes were still looking to the left. I wasn't able to read anything, hardly a Facebook update, as the lines and rows didn't stay in place but were jumping back and forth.


On top of the IV they were also giving me tablets. The primary virus infection was in my forehead and that was what the IV was for. Then there were the secondary infection in my right ear area which was a bacterial one. The primary infection was adulthood chickenpox as it was later confirmed. As the chickenpox virus lives in the nerves after you've had it as a child, it can sometimes resurface. If it comes back, it often comes back as shingles somewhere in the body, but in my case it emerged in my face. This caused it to be rather dangerous as it was very close to eyes, ears and brain. As the virus lives in the nerves, it can and usually does cause severe pain. This has to be treated because if it's not, the nerves can "learn" the pain and then there is no helping anymore but you're stuck with the nerve pain. Because of this the IV included heavy dose of pain medication so I was on a happy cloud day in, day out. Luckily enough I was able to watch series, though and crochet. That's what I did the next days.

To be continued...

*****

Kun saavuin takaisin sairaalaan, alkoi tiputus. Kuvioihin piti tuoda isot aseet ja niin alkoi ensimmäinen päivä kera kokoaikaisen huimauksen. Lääkkeet olivat niin vahvoja että minusta tuntui että olin humalassa ilman että olin humalassa. Kun käänsin päätäni oikealle, silmäni olivat edelleen vasemmalla. En pystynyt lukemaan mitään, hädin tuskin edes Facebook päivitystä sillä rivit eivät pysyneet paikoillaan vaan hyppivät edestakaisin. 

Tiputuksen lisäksi sain myös tabletteja. Ensisijainen virustulehdus oli otsassani ja sitä varten oli tiputus. Toissijainen bakteeritulehdus oli oikean korvan lähellä. Ensisijainen tulehdus oli aikuisiän vesirokko kuten myöhemmin varmistui. Koska vesirokkovirus jää asumaan hermoihin sen jälkeen kun se on sairastettu lapsena, se voi joskus herätä takaisin henkiin. Jos se tulee takaisin, se tulee usein vyöruusuna jonnekin vartalon alueelle, mutta minun tapauksessa se tuli takaisin kasvoihin. Tämä aiheutti sen että se oli melko vaarallinen, sillä se oli lähellä silmiä, korvia ja aivoja. Koska virus asuu hermoissa, se voi ja usein aiheuttaakin voimakasta hermokipua. Tätä täytyy hoitaa sillä jos sitä ei hoideta, hermot "oppivat" kivun ja sen jälkeen ei ole juuri mitään tehtävissä vaan hermokivun kanssa ollaan jumissa. Tämän takia tiputus sisälsi myös vahvaa kipulääkettä joten olin onnellisessa pilvessä koko ajan, aamusta iltaan ja illasta aamuun. Onneksi kuitenkin pystyin katsomaan sarjoja ja virkkaamaan. Niiden parissa vietin seuraavat päivät. 

Jatkoa seuraa...


No comments:

Post a Comment