Saturday, August 6, 2016

Laundry

Today was a laundry day. I do have a washing machine at my loft, but like everything else, it doesn't work. And it is old as hell, so the chances me using it are very slim. I have one colleague who is a godsend, and she borrowed her spare keys so that I could use the laundry room at her building. It worked fine. It's not a permanent solution, but at least the acute laundry crisis is solved.


But goddamn this country drives me mad. Why everything has to be so goddamn difficult?? I went to get groceries, and it honestly took me 10 minutes to find cream. I even had a translator app to help me, but OF COURSE cream in this country is not "creme" like my app suggested, but something entirely different, impossible-to-pronounce.


But, while I waited for the washing machine to do its magic, I found this great ice cream bar in the neighborhood. So the outcome wasn't that bad: I had clean laundry AND ice cream. Could be worse :) 



*****

Tänään oli pyykkipäivä. Asunnossani on pesukone, mutta kuten kaikki muukin, sekään ei toimi. Sen lisäksi se on niin vanha, että todennäköisyydet sille että käyttäisin sitä, ovat todella pienet. Minulla on onneksi kollega joka pelasti elämäni, ja hän lainasi vara-avaintaan jotta pystyn käyttämään talonsa pesutupaa. Se toimi mainiosti. Eihän tämä pysyvä ratkaisu ole, mutta ainakin akuutti pyykkikriisi on ratkaistu. 

Mutta jumalauta tämä maa tekee minut hulluksi. Miksi helkkarissa kaiken pitää olla niin hiton vaikeaa??? Menin ruokakauppaan, ja vei oikeasti 10 minuuttia jotta löysin kerman. Ja minulla oli apunani jopa käännös appsi, mutta TIETENKÄÄN kerma ei tässä maassa ole "creme" kuten appsi ehdotti vaan ihan jotain muuta lausumiskelvotonta. 

Mutta, sillä aikaa kun odotin että pesukone tekee taikojaan, löysin mahtavan jäätelöbaarin ihan naapurustosta. Lopputulos ei siis ollut ihan huono: sain puhdasta pyykkiä JA jäätelöä. Voisi olla huonomminkin :)








2 comments:

  1. Tsemppii Sini! Olet kyllä aika solttu kun jaksat vielä 🙏👍

    ReplyDelete
    Replies
    1. No. Tää nyt on tätä. Eihän tässä oikein vaihtoehtojakaan ole :D

      Delete