Wednesday, January 11, 2017

Macaroni casserole

So, for the very first time in Germany I cooked this very traditional Finnish dish called macaroni casserole. The oven I have here is extremely poor, it's in the same condition as every single thing in this apartment and there has been a fire inside of it at some point. I have been very hesitant of using the oven because of this, but now the desire of having casserole proved higher. So, may I present: the Finnish macaroni casserole.


It turned out to be pretty good! Of course the ingredients are not exactly the same as in Finland, but I came pretty close. They don't have Koskenlaskija here, and I don't know what could be the same, so I used feta cheese. Worked pretty well with that too. In the next version I'm gonna add mushrooms too. I'm pretty exited!

*****

Ensimmäistä kertaa tein Saksassa erittäin perinteistä suomalaista ruokaa nimeltä makaronilaatikko. Tässä asunnossa oleva uuni on erittäin heikossa hapessa kuten kaikki muukin esineistö joka asunnosta löytyy, ja sen sisällä on ollut joskus tulipalo. Olen siitä syystä ollut kovin haluton käyttämään uunia, mutta nyt halu saada makaronilaatikkoa oli suurempi. Joten, saanko esitellä: suomalainen makaronilaatikko.

Siitä tuli oikeasti aika hyvää! Tietenkään valmistusaineet eivät ole täsmälleen samoja kuin Suomessa, mutta melko lähelle kuitenkin. Täällä ei ole Koskenlaskijaa, enkä tiedä mikä voisi olla samankaltaista, joten käytin fetajuustoa. Toimi senkin kanssa aika hyvin. Seuraavaan versioon lisään herkkusieniä! Olen aika innoissani!

2 comments: