Monday, May 22, 2017

Emergency vet

During weekend I also had a moment where I thought I will have a heart attack. On Saturday evening Hannibal started puking blood. Even though they do throw up every once in a while, and Hannibal did have belly problems after we returned from Finland, I have never seen blood in the vomit ever before. I almost shit my pants. Luckily the vet where I always go with my puppies have also 24h emergency service, and the doctor came just for me and Hannibal to the clinic in the evening. She did her examination, gave her antibiotics and two different types of belly protective medicines as she suspected the blood was caused just by irritation. Then we were sent home with the instructions what to do and when to call again if things take turn for the worse. All went well and she slept well. She didn't throw up anymore, and then on Monday morning we had a check-up to make sure Hannibal is ok.


All is well, she is doing good, eating normally and no more throwing up. The bill wasn't nearly as high as I was expecting, so even my wallet is relatively happy! Today there were peace in the chihuahua kingdom and both were enjoying the sun. 


*****

Viikonloppuna oli myös hetki jolloin luulin että saan sydänkohtauksen. Lauantai-iltana Hannibal alkoi oksentamaan verta. Vaikka koirat oksentavatkin aina silloin tällöin, ja Hannibalilla on ollut masuongelmia Suomesta palattuamme, en ole koskaan aiemmin nähnyt verta oksennuksessa. P*skoin melkein pöksyihini. Onneksi eläinlääkärillä, jossa aina käymme, on myös 24 tunnin hätäpäivystys, ja lääkäri tuli klinikalle vain meitä varten illalla. Hän tutki Hannibalin, antoi sille antibiootteja ja kahta eri tyyppistä masunsuojalääkettä sillä hän epäili veren johtuvan vain limakalvojen ärsyyntymisestä. Sitten meidät lähetettiin kotiin varustettuna ohjeilla mitä tehdä ja milloin soittaa uudestaan mikäli asiat kääntyvät huonompaan. Kaikki meni hyvin ja Hannibal nukkui hyvin. Hannibal ei enää oksentanut, ja maanantaina aamulla meillä oli tarkastus jotta varmistuttiin Hannibalin olevan kunnossa.

Kaikki on hyvin, Hannibal voi hyvin, syö normaalisti eikä enää oksenna. Lasku ei ollut läheskään niin korkea kuin odotin, joten lompakkonikin on melko tyytyväinen! Tänään on ollut rauha chihuahuavaltakunnassa ja molemmat nauttivat auringosta.


2 comments:

  1. Kyllä nuo pikkuiset välillä säikyttää, onneksi Hannibaö voi hyvin. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo niin säikyttää! Onneksi kaikki meni kuitenkin hyvin <3

      Delete